De magie van de Granaatappel

Siaofeng Nigro raakte bevangen door een granaatappel die, liggend op haar fruitschaal, alle fases van rijpwording doorliep. Ze probeerde elke fase te vangen in een tekening, waarvan ze er meerdere per dag maakte.

“Alsof ik in een soort slow motion, een enorme, emotionele uitbarsting heb vastgelegd. Het verborgen binnenste werd langzaam zichtbaar. Ik zag het verval en tegelijkertijd, vanwege al dat zaad, het toekomstige leven.”

“De granaatappel lijkt een metafoor voor onze samenleving: een eenheid vol diversiteit en onderhuidse spanning, wat onvermijdelijk tot een uitbarsting leidt, waarmee zijn verscheidenheid zichtbaar wordt. Die prachtig is.”

“De granaatappel heeft, vanwege zijn herkomst, overeenkomsten met mij. Zijn symboliek van vernieuwing en wedergeboorte, spreekt tot mijn verbeelding.”

 

Nu wil Siaofeng een boek uitbrengen : The magic of the pomegranate.

 

Siaofeng Nigro (1963)

 

studeerde textiel- en modeontwerp aan de academie voor modeontwerp Charles Montaingne in Amsterdam. In 1992 studeerde ze af als Bachelor of Art. Tijdens haar studie ontwikkelde ze grote bewondering voor het werk van kunstenaars en werd ze zich bewust van de kracht van kunst. Het kostte haar enige tijd en moeite om toe te geven dat ze zelf ook een kunstenaar is, die vanuit een innerlijke behoefte, werk moet maken.

Om ervoor te zorgen dat deze site goed werkt gebruiken wij cookies.